–ÖPPETTIDER UNDER PÅSKEN 2015–

–ÖPPETTIDER UNDER PÅSKEN 2015–

*skärtorsdagen 2 april: kl 17-22*

*långfredagen 3 april: stängt*

*påskafton 4 april: stängt*

*påskdagen 5 april: stängt*

*annandag påsk 6 april: stängt*

*tisdag 7 april: stängt*

*onsdag 8 april: stängt*

 

bordsbokningen har stängt 3-6 april.

vi öppnar åter den 9 april kl 17.00

 

GLAD PÅSK önskar vi på GYLLENBORGENS MAT!

Kransenkväll

Hej hej! Ikväll är det #kransenkväll, då butiker, caféer och allmänt kreativa och coola människor (och så vi då) fixar mingel och erbjudanden och extra myspys och har öppet fram till kl. 21. Vi på Borgen ställer dörren på glänt vid ca 16.30 och vårt extra-erbjudande för kvällen: valfritt kaffe, gjort av superkaffemannen @hultjonas från @meancoffee som står redo att gästspela vid kaffekvarnen, tillsammans med valfritt bakverk för 35 riksdaler! Men även resten av menyn med mat, vin, öl, lemonad mm finns ju så klart tillgänglig!

VÄLKOMNA// erika & mårten

Ps. Bordsbokningar börjar vi med från den 5e november.

kransenkväll

Äntligen!

Igår slet vi ÄNTLIGEN bort byggpappret från fönstren, tände ljusen i mässingsstakarna, skjutsade in de första plåtarna med kardemummabullar i ugnen, korkade upp de första vinflaskorna och öppnade Gyllenborgens Mat!! Vi är så glada över att äntligen kunna hälsa er varmt välkomna till vårt lilla kryp in! STORT TACK till gårdagens alla härliga gäster och snälla nyfikna besökare! Vi kör lite spontant och sporadiskt oktober ut. Riktiga öppettider och bordsbokningar fr.o.m. onsdag den 5e november. Idag (tisdag 28/10 alltså) är vi med på det finfina evenemanget #kransenkväll ihop med alla grymma och kreativa grannverksamheter @mariasjodinstockholm @mimmistaaf @tellusblommor @2littlespoons @vintagefabriken @kabelverket @klingbornco @lyckligagatansthlm Vi ställer dörren på glänt vid 16.30 och håller öppet fram till kl. 21. Hoppas vi ses!

/Erika & Mårten

bild bricka

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA! alldeles alldeles snart…

Gyllenborgens Mat är två kockars drömprojekt och en livslång längtan som snart blir verklighet.

Eller ja, för vår del är det ju redan, i allra högsta grad, verkligt..
Just nu renoverar vi nämligen för fullt, planerar meny, letar finfina råvaror, målar pinnstolar, sätter surdegar, polerar loppis-koppar och bygger vårt lilla drömkök i den rara lokalen på Vattenledningsvägen 44.

Men då vi vill att allt ska bli så där dåndimpsfint och makalöst gott och bra och då vi bara inte kan gå med på att tumma på nått eller göra någonting halvdant, så tar det lite längre tid att komma i ordning än vad vi hade hoppats på.
Endast det bästa är gott nog åt Er!

Men, i höstlövsvackra och drömmiga oktober 2014, mitt i charmiga Midsommarkransen, slår vi ÄNTLIGEN upp portarna till det som kommer att vara dels ett café, dels en restaurang.

Då kommer Ni, kära gäster, att få avnjuta kaffe av bästa sort, ambitiösa mellanrätter, frasigt varma hällbröd med ljuvliga toppings, proffsiga smörgåsar, utvalda viner, sprudlande Champagne, god småskaligt bryggd öl och egentillverkade bakverk strösslade med kärlek.

Ni slår er ner och njuter och vi serverar er och pysslar om er vid bordet och så önskar vi att vi ska kunna sätta guldkant på alla Era festliga kalastillfällen samt livets alla vardagar.

Och så har vi sedan vår tid som kockar i Paris, längtat efter att få äta kardemummabulle på samma etablissemang där en får skåla i bubbel eller att få fika sju sorters kakor och sippa java vid samma bord där sällskapet äter en trerätters middag eller smuttar rödvin.

Och visst ska man väl få lika omsorgsfull service när man fikar på Café eller beställer en öl i baren, som när man äter middag på fin Restaurant..?!
Det tycker i alla fall vi!
Det bästa av alla världar, det vill vi ge Er.

Vår vision är att göra caféupplevelsen mer elegant, serviceinriktad och njutningsbar, restaurangupplevelsen mer unik, personlig och hemtrevlig och barupplevelsen mer medveten, varm och meningsfull.

Än så länge är vi lite hemliga, men i full gång med att samla inspiration och tänka ut allt det goda och fina som vi vill dela med Er.

Mer information kommer att presenteras här vart eftersom och är Ni nyfikna på vår mat och på våra planer under tiden så får ni hjärtans gärna kika in hos gyllenborgensmat på instagram.

Hej så länge och Välkomna till Midsommarkransen 2014!
//Erika och Mårten

20140115-155650.jpg
Bakom detta skyltfönster på Vattenledningsvägen 44 jobbas det för fullt!
Ses snart!