om oss

vi är två kockar som älskar mat, sötsaker, dryck och bra service och GYLLENBORGENS MAT är vårt drömprojekt.
vi är dels ett café, dels en restaurant, allt under samma tak, och vår vision är att göra caféupplevelsen mer elegant, serviceinriktad och njutningsbar, restarangupplevelsen mer unik, personlig och hemtrevlig och barupplevelsen varmare.
 
hos oss slår du dig ner och blir ompysslad vid bordet, vare sig du besöker oss för en kaffe, ett glas vin eller för en hel måltid.
 
vårt fika och bröd är alltid bakat från grunden, antingen utav oss, någon kär släkting eller utav den duktiga och passionerade bagaren Markus på Konditori Kalaskransen bara ett stenkast och en bullelängd från Gyllenborgens Mat.
 
vår mat serveras som mellanrätter, vilket betyder att portionerna är rätt så små och vi rekommenderar tre mellanrätter per person för att bli behagligt mätt och belåten.
ni beställer in all mat i ett svep och sen kommer rätterna ut till borden mer eller mindre samtidigt och ni njuter utav dem i vilken ordning ni vill.
 
vi inspireras av säsongerna och årstiderna, vi älskar det som är nära och utvecklas när vi är på resande fot.
vår mat är mestadels europeisk men vi vill baka, laga mat och leva i en värld utan gränser. 
vi tror på god mat och att mat blir godare om vi försöker vara snälla mot jorden.
 
vi har i sammanlagt 25 år arbetat på restauranger i sverige, frankrike och schweiz och överallt sparat guldkornen i fickan.
dem vill vi nu dela med er, mitt i vackra midsommarkransen.
 
ni är varmt välkomna!
 
//erika & mårten